Тріо Роланда Неффе «Vibes Beyond» (Австрія-Німеччина)

Тріо Роланда Неффе «Vibes Beyond» (Австрія-Німеччина)
виступ - 21 вересня 17.00

Відомий австрійський перкусіонист та композитор Роланд Неффе уже кілька років грає джаз та іншу імпровізаційну музику на вібрафоні та маримбі у складі багатьох відомих колективів. Сам він постійно збирає нові та цікаві проекти для джазових імпровізацій, такі як його нове тріо, що носить назву Vibes Beyond.
Класичні ударні та джаз Роланд вивчав в музичному університеті у Граці, а у 1994-95 роках продовжив навчання у відомому музичному коледжі Берклі. У 2009 музикант зібрав тріо, у якому грають також Пітер Герберт (контрабас) та Рейнхард Вінклер (ударні). Разом вони записали диск ‘Vibes Beyond’, який був надзвичайно тепло сприйнятий критикою та сподобався прихильникам джазових гармоній і ритму.
Слухати вигадливі, майстерні та натхненні імпровізації цього тріо – справжня насолода. Гра самого Роланда Неффе на віброфоні надзвичайно індивідуальна та виразна: він уміло створює напругу і, за допомогою глибоких звуків інструменту, передає всі відтінки емоцій. Звучання тріо це симбіоз авангарду та простих захоплюючих ритмів. Швидкі та точні удари маленьких молоточків по вібрафону, у супроводі контрабасу та барабанів, утворюють музику що виходить за межі жанрів, проте все ж найбільше характеризується як джазова.
Тріо Роланда Неффе принесе чимало захоплюючих хвилин талановитої джазової імпровізації вінницьким любителям джазу.