HG FunkTronic (Південна Корея)

HG FunkTronic (Південна Корея)
Жанр: K-Jazz – яскраве поєднання джазу, електронної музики і хіп-хопу.
Склад: Хонг Гі Кім (ударні), Браян Шин (труба, звукові ефекти), Хюнпіл Шин (саксофон), Бюнгхул Ан (бас), Хаянг Кім (клавіші, вокодер), DJ Hunter.

Вперше в історії не тільки VINNYTSIA JAZZFEST, а й усіх джазових фестивалів України – концерт джазових зірок з Південної Кореї!
Півтора року перемовин, подачі грантів і за підтримки Міністерства культури Кореї та Південнокорейських авіаліній сучасні й запальні музиканти ТОПової джаз-групи HG FunkTronic вперше їдуть в Україну!
HG FunkTronic – сучасний джазовий колектив, у якому класичні джазові інструменти: саксофон, труба й ударні - уживаються з бас-гітарою, вокодером і діджейським пультом.
HG FunkTronic на чолі з лідером – знаменитим барабанщиком Хонг Гі Кімом – представляють світу танцювальний K-Jazz – яскраве поєднання джазу, електронної музики і хіп-хопу.
Свій власний стиль джазу група створила у 2015 році, коли представила світу альбом з красномовною назвою «READY FOR CHANGE».
Альбом було номіновано як один з найкращих джазових альбомів у Кореї, а головну композицію «Way up east» разом з музикантами HG FunkTronic записав відомий корейський репер «A-Tlas».
Одразу після виходу альбому група з вибуховим успіхом виступила у театрі «Veloso». Відтоді HG FunkTronic – одна з найпопулярніших джазових груп Південної Кореї.
Їхній щільний графік розписаний наперед, а за плечима – виступи на найпрестижніших фестивалях країн Північної Азії, включаючи Гонконгський міжнародний джазовий фестиваль, Daegu International Jazz Festival (Південна Корея), Музичний фестиваль Beishan в Чжухаї (Китай), Міжнародний джазовий фестиваль Джарасум (Південна Корея), Джазовий фестиваль в Баодині (Китай), JAZZKOREA FESTIVAL (Німеччина) та багато інших.
Критики й фани називають творчість HG FunkTronic «джазом майбутнього».
Харизматичні й готові до креативних експериментів, музиканти HG FunkTronic вражають майстерною грою, запальними ритмами і своєю шаленою енергетикою.
Лідер колективу – знаменитий корейський барабанщик Хонг Гі Кім.
Він народився у Сеулі (Південна Корея) у 1980 році. Грати і створювати перші музичні перформанси навчився у церкві. По закінченні консерваторії, граючи госпел, джаз та фанк, працював з багатьма колективами й оркестрами джазової і поп-сцени, у теле- і радіошоу та над створенням музики для кіно. Після військової служби, де, до речі, також грав у біг-бенді, військовому оркестрі та влаштовував барабанні перформанси, переїхав до Амстердама і з 2004 року навчався в Амстердамській консерваторії, де отримав ступінь бакалавра.
У 2008 році у Державному університеті Нью-Йорка S.U.N.Y Purchaes College coservatory of music навчався у чудового педагога й барабанщика Джона Рілі.
У 2009 році закінчив магістратуру в ArtEZ School of Music у Нідерландах.
Ще під час навчання Хонг Гі Кім грав та гастролював з музикантами з Англії, Нідерландів, Греції, Німеччини, Іспанії, Австрії й США.
Як результат – як лідер записав свій перший компакт-диск «Hong Gie Kim & The European Connection», який у 2009 році випустив один з найбільших голландських лейблів «Maxanter Records». Зараз Хонг Гі Кім працює на факультеті Soong-Sil Conservatory of Music, у Мистецькому коледжі Сеула, Dong-Deok University, Університеті Сео-Кеонга та Університеті Бек-Сік у якості професора. Як запрошений музикант, продовжує співпрацю і записи спільних CD з багатьма музикантами, зокрема, з Нідерландів і Бразилії.
Його нагороди: Korea Music Award за «Найкращий кроссовер і джазовий альбом» - «Point of Contact» та номінація «Кращий джазовий барабанщик Кореї» джазового журналу «Jazz People». Грав на фестивалях: Malaysia Penang Island Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Seoul Jazz Festival, Jarasum Int’l Jazz Festival, Jea-Cheon Int’l Music Movie Festival, Dae-Gu Int’l Jazz Festival, Chilpo Int’l Jazz Festival, Seoul Art Center Jazz Festa, Golmok Jazz Festa, Bukchon Music Festival та багатьох інших.
Хонг Гі Кім та його запальна група HG FunkTronic вже 23 вересня о 18.00 чекатимуть вас на VINNYTSIA JAZZFEST-2018!
Музиканти зіграють свої найкращі композиції і занурять всіх у фантастичну атмосферу непередбачуваного корейського джазу!
Не пропустіть!