Організатори вінницького джазового фестивалю підвели підсумки конкурсу ребрендингу.

В минулому році організатори фестивалю «Міжнародні дні джазової музики у Вінниці» оголосили конкурс ідей з ребрендингу фестивалю з метою осучаснення «обличчя» найстарішого в Україні музичного дійства.

Конкурс тривав з вересня 2011 по травень 2012 років в номінаціях
 - Назва фестивалю;
 - Логотип (емблема) фестивалю та її графічні рішення;
 - Творчі і організаційні ідеї фестивалю.

 

За умовами конкурсу назва, логотип і графічне рішення повинні не тільки викликати відповідні асоціації з нашим містом – Вінницею та музичним дійством, яке є найстарішім в Україні серед фестивалів даного напряму. Окрім цього, вдосконалювати і доповнювати вже існуючі творчі і організаційні ідеї та процеси фестивалю.

Свої пропозиції учасники конкурсу повинні були надіслати у встановлений термін на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

На цю адресу загалом надійшов 71 лист.
З них:
27 стосувались назви фестивалю – 14 пропозицій перейменування фестивалю і 13 містили аргументи і думки чому назву міняти не потрібно.
11 стосувались текстового опису елементів логотипу фестивалю і різного роду думок з приводу яким він міг би бути (без графічного зразка).
9 містили графічне зображення логотипу фестивалю, з яких організатори відібрали 3.
24 листа стосувались думок і пропозицій творчих і організаційних ідей.

Дирекція фестивалю висловлює подяку всім вінничанам, які взяли участь у конкурсі за небайдужість, креативність і бажання вдосконалити одне із кращих і професійних дійств нашого регіону. Кожен з учасників отримає приємні подарунки від фестивалю.

За підсумками конкурсу, організатори вирішили наступне:

1. В номінації «Назва фестивалю»:
         відмітити за креативність мислення учасників, які запропонували наступні назви фестивалю:
Бардяка Олега Мар’яновича з пропозиціями
«JAZZ in VIN» (коротка та ємнісна назва, яку легко запам’ятовувати і промовляти)
«JAZZ WINGS» або «ДЖАЗОВІ КРИЛА» (дуже поетична та милозвучна назва, водночас слово “WINGS” співзвучне з назвою міста Вінниця але, нажаль, лише в англійському варіанті)
Гладку Катерину Юріївну з пропозицією
«Міжнародний ДЖАЗуВІН» (зрозуміла і проста назва, легко запам’ятовується, але, на нашу думку, дещо незрозуміла в іноземному варіанті)

та нагородити дипломами і комплектами запрошень на 2-ох осіб для відвідування концертів фестивалю 2012 року.

    Враховуючи, що думки з приводу перейменування фестивалю розділились і майже половина меломанів, які надіслали свої листи на адресу конкурсу, висловлювали прохання не міняти звичну їм назву, організатори вирішили не визначати переможця в цій номінації.
Водночас, також, ми помітили, що більшість меломанів у своїх листах називають фестиваль просто – вінницький джазфест – тому, починаючи з XVII фестивалю, вирішили додати до назви фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST» з одночасним збереженням старої назви до якої всі звикли.
Це рішення організаторів виноситься на голосування, яке буде запропоновано глядачам у засобах масової інформації та під час проведення фестивалю цього року. На голосування буде винесено наступне питання:
«Яка назва фестивалю із запропонованих Вам подобається?» і варіанти відповідей:
1. «JAZZ in VIN»
2. «JAZZ WINGS»
3. «Міжнародний ДЖАЗуВІН»
4. «VINNYTSIA JAZZFEST»
5. Нічого міняти не потрібно
6. свій варіант

 

2. В номінації «ЛОГОТИП ФЕСТИВАЛЮ» та його графічне рішення:

присудити перемогу СЕМАШКО КОСТЯНТИНУ ВОЛОДИМИРОВИЧУ, який надіслав одразу три варіанти логотипу фестивалю.
На думку дирекції фестивалю, кожен з цих варіантів повністю розкрив задану тему і, одночасно, має образне рішення    –    «НОТА» (1-2 варіанти) та «СКРИПКОВИЙ КЛЮЧ» (3 варіант) із розташованими у ньому елементами символів міста Вінниці, силуету контрабаса та назви дійства.
Потрібно, також, відмітити, що його варіант скороченої назви фестиваля співпав із думкою організаторів у попередній номінації.

Переможець номінації нагороджується пам’ятним дипломом переможця номінації та абонементом «Почесного глядача фестивалю» на п’ять років.
Також, організатори фестивалю хотіли б дізнатись думку інших глядачів, тому пропонують проголосувати за один з цих варіантів для визначення кращого для застосування на фестивалі.

3. В номінації «Творчі та організаційні ідеї фестивалю»

На жаль, серед багатьох листів, що стосувались цієї теми ми не знайшли жодного, який містив би пропозиції, які організатори могли б втілити в існуючих фестивальних процесах. Але один лист вразив нас своєю системністю і повнотою розуміння процесів організації заходів подібного рівня.

У зв’язку з цим адміністрація фестивалю відмітила у цій номінації ПІХНОВСЬКУ ЮЛІЮ ВІТАЛІЇВНУ і нагороджує її пам’ятним дипломом за професіоналізм і повноту мислення та комплектом запрошень на 2-ох осіб для відвідування концертів фестивалю 2012 року.



Генеральний продюсер фестивалю
«Міжнародні дні джазової музики у Вінниці»                ІРИНА ФРЕНКЕЛЬ

Директор фестивалю
«Міжнародні дні джазової музики у Вінниці»                ПАВЛО ТРЕТЬЯКОВ