Проект DAS HOBOS (Німеччина)

Жанр: експериментальний джаз, «музика сучасних залізниць та урбаністичних лінощів».
Склад: Лео Хопфінгер (вокал, гітара, губна гармоніка), Том Сімонетті (барабани, електроніка), Френк Нагель (гітара, гітарний синтезатор, бас).

Натхнення для створення своїх вражаючих джазових експериментів музиканти унікального німецького проекту DAS HOBOS знаходять…у старих залізницях.
Власну музику музиканти з Мюнхена називають «музикою урбаністичних лінощів», а свої неспішні, майже медитативні мелодії визначають як «саундтрек сучасних залізниць».
До ритмічного стукоту коліс відсилає і назва колективу. Словом «Hobos» 100 років тому називали бездомних мандрівників, які кочували від міста до міста на вантажних поїздах у пошуках тимчасового підробітку за готівку. Сьогодні таких бурлак уже не знайти, але потяги продовжують надихати…
Учасники тріо Das Hobos Лео Хопфінгер, Том Сімонетті і Френк Нагель раз на рік відправляються ненадовго пожити у старих залізничних вагонах, побродити між коліями і, надихнувшись перестуком коліс, записати черговий альбом. З одного дубля. Більше не потрібно!
У підсумку виходить то пост-кантрі із присмаком урбаністичних лінощів, то заворожлива європейська американа, пронизана електронними ритмами, то ембіент-фолк, густо замішаний на пост-блюзі. Іншими словами – «саундтрек сучасних залізниць». Точніше не скажеш!
Альбомів подібної музики для тих, хто нікуди не поспішає, вміє слухати, мріяти й повільно танцювати, у Das Hobos назбиралося вже чотири.
Меланхолійні мелодії німецьких жителів півдня одержали високі оцінки критиків у себе на батьківщині. А концерти «дорожніх пісень, що звучать на тлі мрячного нічного пейзажу, як у фільмах Девіда Лінча» збирають повні зали.