Зірка світового джазу Павєл Файт (Чехія) 20 вересня на ексклюзивній джазовій pre-party VINNYTSIA JAZZFEST-2018!

Напередодні ХХІІ вражаючого міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 вперше відбудеться ексклюзивна джазова pre-party за участю зірки світового джазу, культового барабанщика Павєла Файта з Чехії!

20 вересня о 20.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34) меломанів чекає живе спілкування, автографсесія та ексклюзивний концерт Drumming Alley, під час якого Павєл Файт покаже різні музичні стилі за допомогою барабанів і електроніки.

Поліритмічна палітра Павєла Файта настільки широка, що жоден з концертів проекту не повторює попередній: багато чого тут залежить від акустики зали, реакції публіки і настрою маестро.

Досвідчені меломани розчують тут і класику, і етнічні ритми. Чуйний слухач відчує не тільки і не стільки складну музичну тканину, а скоріше -  сеанс музичної терапії, густо замішаний на східній філософії і європейській музичній традиції.

Сам Павєл говорить, що найбільш вдалими місцями для проведення таких концертів є неординарні простори, де звук барабанів, дивовижного «звукового кола», голосу і синтезаторів знаходить новий контент, випромінюючи у навколишнє середовище несподівані гармонії і відкриваючи перед слухачами невідомі світи.

 

 

 

Свою музичну біографію Павєл Файт розпочав у 80-ті роки минулого сторіччя. На зорі кар'єри як композитор співпрацював з театрами, у 1983-му - гучно заявив про себе як професійний музикант у складі групи Dunaj – легенди чеського альтернативного року.

Двома роками пізніше разом з вокалісткою цього колективу Івою Біттовою створив дует, що досягнув визнання далеко за межами рідної країни: концерти одночасно авангардного й ліричного дуету з успіхом проходили в Європі, США і Японії. Музикантів помітив легендарний гітарист Фред Фріт, разом з яким вони виступили на одному з фестивалів у Франції і знялися у знаменитому документальному фільмі Step Across the Border.

У 1990-ті Павєл Файт заснував власну рок-групу Pluto. Колектив скорив публіку енергійними й доступними для масового слухача піснями, які, проте, завжди балансували на грані авангардів.

Барабанщик завжди залишався відкритим для музичних експериментів: з американськими й угорськими авангардистами у складі проекту The Danubians, з якутською вокалісткою-шаманом Степанидою Борисовою, а також виконуючи містичну музику Георгія Гурджиєва з німецькою співачкою Уною Кастнер. Цей список можна продовжувати ще досить довго…  

До 2001 року Павєл Файт прийшов до формату сольних експериментів і випустив свій перший соло-альбом Drumtrek.

Зараз музикант активно гастролює по всьому світу зі своїм сольним проектом Drumming Alley, з яким 20 вересня виступить у Вінниці!

Концерт Павєла Файта у рамках VINNYTSIA JAZZFEST-2018 відбудеться за підтримки Чеського культурного інституту.

 

 

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

До 9 і 16 вересня діють акційні ціни на квитки:

* до 9 вересня – знижки до 33 %;

* до 16 вересня – знижки до 17 %.

Купуйте квитки на сайтах www.jazz.vn.ua, http://bilet.vn.ua, у касах Вінниці у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00) та бібліотеці ім. Тімірязєва (10.00-18.00).