VINNYTSIA JAZZFEST-2019 відкриється танцями та мюзиклом у стилі «Великого Гетсбі»

Протягом трьох днів, з 20 по 22 вересня, у Вінниці відбудеться VINNYTSIA JAZZFEST-2019. З ексклюзивними музичними програмами виступлять зірки світового джазу з восьми країн світу. Відкриється фестиваль мюзиклом «Бал у Савої».

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

Впродовж трьох днів вересня, у Вінниці триватиме 23-й Міжнародний фестиваль джазової музики VINNYTSIA JAZZFEST-2019. 20 вересня о 19.00 у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі імені Садовського любителів музики очікує грандіозне відкриття Джазфесту – з видовищним мюзиклом «Бал у Савої»!

«Цього року 20 вересня запрошуємо всіх у театр імені Садовського на феєричний «Бал у Савої»! Цей дивовижний мюзикл у стилі «Великого Гетсбі» у виконанні зірок Національної оперети України подарує можливість відчути себе на справжній бродвейській виставі. Окрім захоплюючого сюжету і надзвичайної музики угорського маестро Пала Абрахама, ця постановка - шедевр народного артиста України Богдана Струтинського - здивує усіх видовищними танцями: вальсом, танго, фокстротом, румбою і його величністю степом, а також - рекордною кількістю костюмів, яких у виставі більше сотні», - каже директор VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков.

Спеціально для вистави була створена унікальна колекція костюмів «Знаки Зодіаку» - за сюжетом дванадцять знаків Зодіаку будуть вітати гостей балу.

У суботу, 21 вересня, о 19.00 у концертній залі по вул. Театральна, 15 драйвом прогресивного джаз-року усіх запалить тріо Dock in Absolute (Бельгія-Люксембург). Їхня музика – це неповторний авторський стиль з характерними рисами сучасного джазу й ECM, а також великим впливом кінематографічних ефектів.

О 21.00 розпочнеться програма «Polish Jazz Night», яка подарує одразу два концерти найкращих польських джазменів. У першому відділенні Квартет Міхала Кобоєка та міжнародний хор «Voxcellence» представлять ексклюзивний проект «Монюшко по-джазовому», який був створений у рамках святкування «Року Станіслава Монюшка» з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження геніального польського композитора.

У другому відділенні на сцені зустрінуться легенда та «сучасний скарб» польського джазу. Разом із культовим композитором, автором музики до фільму «Вогнем і мечем», віртуозним джазовим скрипалем та володарем десятків найпрестижніших премій та звань Кшесіміром Дембскі виступлять Oleś Brothers – брати-джазмени Марцін та Бартломей Олесь які, створюють повноцінний джаз-бенд із самих лише барабанів та басу.

У неділю, 22 вересня о 19.00 шалений світ energetic neo-bop глядачам відкриють музиканти Mario Rom's Interzone з Австрії.

«А на концерті-закритті на особисте запрошення міського голови Сергія Моргунова під час єдиного концерту в Україні на одній сцені виступлять легендарні джазові музиканти, чиї імена скорили весь світ: незрівнянна ізраїльська джаз-діва Доріт Горен та король блюзу й R&B Рой Янг із Ямайки, неперевершений і надзвичайно обдарований саксофоніст Алекс Горен, знаменитий піаніст Олександр Слуцький, віртуозний контрабасист Валерій Ліпец та культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської Республіки, який довгий час грав у складі колективу Тіни Тернер», - зазначає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель.

Як розповіли організатори, на честь 23-ої річниці проведення VINNYTSIA JAZZFEST протягом трьох днів, з 20 по 23 серпня (до 20:00), буде єдина ціна – 230 гривень – на всі квитки на мюзикл «Бал у Савої» та мультиквиток на всі концертні програми фестивалю.

Також вже увосьме раз у рамках фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST пройде Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців, головна мета якого – формування професійного кола виконавців джазової музики в Україні.

«Це досить важлива подія в житті і культурі міста. Вінниця насправді виховує багато молодих, цікавих виконавців, про яких ми сьогодні з вами навіть не знаємо. Такі фестивалі дають нам можливість познайомитись з цими талантами. Ми чекаємо усіх охочих взяти участь у конкурсі. Учасниками конкурсу можуть стати: інструментальні ансамблі у складі до 4 осіб; вокальні ансамблі у складі до 6 осіб та окремі виконавці. Вікові категорії: молодша (діти до 15 років) і середня (від 16 до 21 року). Номінації: вокал (сольний спів, вокальна група), інструментальна музика (соліст в інструментальному супроводі, інструментальна група). Переможці кожної категорії отримають премії-винагороди від міського голови Сергія Моргунова та виконавчого комітету Вінницької міської ради», - розповів директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Для участі в конкурсі потрібно з 15 серпня до 11 вересня надіслати на електронну пошту оргкомітету Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. заповнену заявку учасника, резюме колективу чи виконавця, відеозаписи двох композицій (джазовий стандарт, вільна композиція).

Під час другого туру (живі прослуховування) учасники будуть виконувати джазовий стандарт з відбіркового туру, одну композицію на власний вибір та народну або національну мелодію у джазовій інтерпретації.

Виступи учасників буде оцінювати професійне журі, що складається з провідних джазових фахівців України та з-за кордону.

Фінальний гала-концерт конкурсу відбудеться 20 вересня у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).