Виконавці з дев’яти країн та унікальний джазовий мюзикл: чим дивуватиме Vinnytsia Jazzfest 2018. ПРОГРАМА

Цьогорічний фестиваль Vinnytsia Jazzfest 2018 триватиме три дні та привезе до Вінниці виконавців з Південної Кореї, Ізраїлю, Нової Зеландії, Австрії та ще п’яти країн.

Міжнародний фестиваль Vinnytsia Jazzfest 2018 вже двадцять другий за рахунком. Він відбуватиметься протягом трьох днів, з 21 по 23 вересня, в чотирьох різних локаціях. Програма Vinnytsia Jazzfest 2018 представлена сольними виступами дев’яти колективів з дев’яти країн світу: Польща, Нова Зеландія, Австрія, Південна Корея, Люксембург, Литва, Ізраїль, Чехія та Україна. Окрім цього, планується виставка польського джазового плакату, Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців, прем’єра проекту “Polish Independence Jazz Night”  та показ джазового мюзиклу “Sugar, або В джазі тільки дівчата”.
Програма

20 вересня, четвер, ресторан Mont Blanc

20:00 – ексклюзивна джазова pre-party за участю барабанщика Павєла Файта (Чехія)  

21 вересня, п’ятниця, театр ім. М. Садовського

19:00 – відкриття фестивалю мюзиклом “Sugar, або В джазі тільки дівчата”

22 вересня, субота, концертна зала за адресою вул. Театральна, 15

17:30

1 відділення – проект Kusimanten (Австрія)

2 відділення  – дует Клер Парсонс (Люксембург-Ізраїль)

21:00

1 відділення – проект “Polish Independence Jazz Night”

2 відділення – квартет Адама Балдиха

23 вересня, неділя, концертна зала за адресою вул. Театральна, 15

17:30

1 відділення – проект “Литовські тромбони & Лорета Сунгайлене”

2 відділення) – проект “HG Funk Tronic” (Південна Корея)

21:00 – закриття фестивалю виступом бенду “Frankyjazz”

 

 

– Вперше в рамках джазового фестивалю в Україні буде виконано мюзикл ”В джазі тільки дівчата”. Також вперше до нашого міста приїде Національний академічний театр оперети, – розповідає головна продюсерка фестивалю Ірина Френкель.

 

Нагадаємо, що це майже повністю україномовна версія американського мюзиклу і поза межами Києва її покажуть вперше. Для того, аби це стало дійсним, організаторам буде необхідно доставити до Вінниці 118 артистів та 20 тонн декорацій.

Другий день фесту розпочнеться з виступів двох джазових проектів: Kusimanten та дуету Клер Парсонс.

 

 

– Взагалі треба звернути уваги, що у нас цього року струнний джаз. В проекті Kusimanten ми маємо віолу, ми маємо віолончель і вокал. Це дуже незвичний склад. В другому відділенні дует Клер Парсонс – це відома люксембурзька вокалістка й ізраїльський гітарист, які підкорили амстердамську сцену і вважаються одними з найбільш перспективних музичних дуетів Європи, – описує програму Ірина Френкель.

 

Проект “Polish Independence Jazz Night” з нагоди 100-річчя вільної музики джазу в Польщі представить свою програму на вінницькому фестивалі. В рамках проекту бере участь квінтет піаніста Міхала Мартинюка та квартет джазового скрипаля Адама Балдиха. Планується, що обидва колективи, наступного дня після виступів, даватимуть майстер-класи для учнів музичного училища імені Миколи Леонтовича. 

 

Останній день фестивалю розпочнеться з виступу проекту “Литовські тромбони & Лорета Сунгайлене”.

 

– Це незвичний за своїм звучанням проект, фолк-джаз в сучасній обробці, – каже Ірина Френкель. – Це нове бачення литовського фольклору і це те, чого не вистачає зараз нам в українській музиці.

В другому відділенні виступатиме проект з Південної Кореї “HG Funk Tronic”. Його учасники поєднують класичні джазові інструменти (саксофон, труба, ударні) з бас-гітарою, діджейським пультом та вокодером.

 

Завершиться Vinnytsia Jazzfest 2018 виступом українського бенду “Frankyjazz” з програмою “Tribute to Frank Sinatra”.

 

Поза програмою фестивалю також відбуватимуться події, що пов’язані з ним. Так, 20 вересня, у ресторані “Mont Blanc” відбудеться концерт всесвітньо відомого барабанщика Павєла Файта з Чехії.

 

В холі міської ради з 14 вересня діятиме виставка  “Polish Independence Jazz Posters”. Там презентують різноманітні плакати джазової тематики, створені польськими майстрами впродовж останніх десятиліть.Квитки доступні в продажу від сьогоднішнього дня. До 9 вересня (33%) та до 16 вересня (17%) діятимуть знижки на всі концерти фесту. Детальніше про те, де та як їх придбати можна дізнатися на сайті jazz.vn.ua.