Прес реліз 2019

ХХIII-го міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST - 2019 20-22 вересня 2019 року

Найстаріший джазовий фестиваль України VINNYTSIA JAZZFEST-2019 цього року пройде під гаслом «блискучий»!

Фестиваль відкривається «джазовим балом»!

Протягом трьох днів, з 20 по 22 вересня, у Вінниці з ексклюзивними програмами виступлять найкращі зірки світового джазу з 8 країн: України, Польщі, Південно-Африканської Республіки, Ямайки, Ізраїлю, Австрії, Бельгії та Люксембургу.

А на феєричному концерті-закритті відбудеться…ВСЕСВІТНЯ ПРЕМ’ЄРА!

Готуйте свої серця до особливих емоцій! Адже блискучий VINNYTSIA JAZZFEST-2019 здивує усіх!
Прогресивний джаз-рок, традиційний польський джаз та його найновіші тенденції, інтригуючий energetic neo-bop та запальний latin groove – цього року у програмі настільки різножанрова палітра, що глядачі сповна відчують усі відтінки багатобарвної джазової музики!
- Окремим сюрпризом для усіх стане день відкриття. Після фантастично успішного дебюту жанру мюзиклу на нашому фестивалі, коли показ «У джазі тільки дівчата» став справжньою окрасою-перлиною VINNYTSIA JAZZFEST, ми вирішили продовжити цю чудову традицію. Цього року 20 вересня запрошуємо всіх у театр імені Садовського на феєричний «Бал у Савойї»! - відзначає директор VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. – Цей дивовижний мюзикл у стилі «Великого Гетсбі» у виконанні зірок Національної оперети України подарує можливість відчути себе на справжній бродвейській виставі. Окрім захоплюючого сюжету і надзвичайної музики угорського маестро Пала Абрахама, ця постановка-шедевр народного артиста України Богдана Струтинського здивує усіх видовищними танцями: вальсом, танго, фокстротом, румбою і його величністю степом, а також - рекордною кількістю костюмів, яких у виставі більше сотні.
- Традиційно незабутні емоції кожному глядачу ми гарантуємо під час ексклюзивної програми «Polish Jazz Night», яка завдяки підтримці наших постійних партнерів - Генерального консульства республіки Польща у Вінниці, Польського інституту у Києві, групи Barlinek та Polish Tourism Organisation
– вже стала невід’ємним елементом VINNYTSIA JAZZFEST. У рамках цьогорічної «Польської джазової ночі» буде представлено надзвичайно красивий проект «Монюшко по-джазовому» і програму «Best of jazz» видатного польського композитора, джазового скрипаля Кшесіміра Дембскі, саксофоніста Міхала Кобоєка та одних із найбільш креативних виконавців молодої генерації європейського джазу Oleś Brothers, - зазначає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. – А на концерті-закритті на особисте запрошення Сергія Моргунова під час єдиного концерту в Україні на одній сцені виступлять легендарні джазові музиканти, чиї імена скорили весь світ: незрівнянна ізраїльська джаз-діва Доріт Горен та король блюзу й r&b Рой Янг із Ямайки, неперевершений і надзвичайно обдарований саксофоніст Алекс Горен, знаменитий піаніст Олександр Слуцький, віртуозний контрабасист Валерій Ліпец та культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської Республіки, який довгий час грав у складі колективу Тіни Тернер!

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! На честь 23-ої річниці проведення VINNYTSIA JAZZFEST протягом трьох днів, з 20 по 23 серпня (до 20:00), буде єдина ціна – усього 230 гривень! – на всі квитки на мюзикл «Бал у Савойї» (усі вільні місця, незалежно від ряду) та мультиквиток на всі концертні програми фестивалю.
Шанс, який неможливо упустити! Дні, які одразу варто відмітити у календарі!
Чим здивує кожен концерт?

 1 1

20 вересня о 19.00 у Вінницькому театрі імені Садовського відкриє фестиваль яскравий, видовищний, стильний і сповнений відмінного гумору та пристрастей мюзикл «Бал у Савойї»!
Саме ця постановка Національної оперети України зібрала чимало нагород на всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях, а на «Viata e frumoasa!» у Румунії була визнана найкращою виставою за всю історію фестивалю й викликала такий шалений ажіотаж, що глядачі скуповували навіть стоячі місця - аби лише побачити приголомшливе масштабне дійство!
Мюзикл з перших секунд захоплює кожного глядача, вражаючи не тільки сюжетом, а й величезною кількістю танців. Ви побачите надзвичайну добірку блискучих номерів з музичної епохи танго, фокстроту, румби, вальсу та степу.
Для яскравого та видовищного забарвлення сцени, а також для того, щоб степ був добре чутний глядачам у залі, Київський національний театр оперети замовив спеціальне покриття з небиткого кольорового скла з світлодіодами, один квадратний метр якого може витримати на собі одночасно 10 і більше танцюристів.
А окремим сюрпризом для усіх присутніх стане цілий парад надзвичайних барвистих убрань! Спеціально для вистави створена унікальна колекція «Знаки Зодіаку», адже за сюжетом дванадцять знаків Зодіаку будуть вітати гостей балу.

 1 1

У суботу, 21 вересня, о 19.00 у концертній залі по вул. Театральна, 15 драйвом прогресивного джаз-року усіх запалить тріо Dock in Absolute (Бельгія-Люксембург).
«Відкриття року-2017» за версією журналу Jazznews Magazine й учасники сотень найпрестижніших джазових фестивалів! Будучи найбільш гастролюючою групою Люксембургу, щомісяця Dock in Absolute виступають у різних куточках нашої планети – від Японії і США до Мексики і Сінгапуру.

 Їхня музика – це неповторний авторський стиль з характерними рисами сучасного джазу й ECM, а також великим впливом кінематографічних ефектів.
Винятково поєднуючи джаз із прогресивним роком, класикою та сучасними електро-мотивами, на live-концертах Dock in Absolute з перших секунд підкорюють фірмовим драйвом, який пронизує музичну канву кожної композиції. Водночас вражає неймовірна кінематографічність мелодій, багата тембральна палітра, прониклива чуттєвість та глибокий, буквально медитативний, ліризм, який занурює у стан абсолютного спокою, але у будь-який момент готовий вибухнути нестримними роковими рифами.

 1 1

 

О 21.00 розпочнеться незабутня «Polish Jazz Night», яка подарує одразу два концерти найкращих польських джазменів.
У першому відділенні Квартет Міхала Кобоєка та міжнародний хор «Voxcellence» представлять ексклюзивний проект «Монюшко по-джазовому», який був створений у рамках святкування «Року Станіслава Монюшка» з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження геніального польського композитора.
Один з найкращих польських саксофоністів молодої генерації Міхал Кобоєк та його колектив по-новому аранжували пісні Станіслава Монюшка, зібрані у збірнику «Śpiewnik domowe».
На концерті неповторне поєднання класичної форми творів із блискучою джазовою імпровізацією стане черговим доказом, що творчість Великого Монюшки – невичерпне джерело натхнення для сучасних артистів. На VINNYTSIA JAZZFEST його пісні зазвучать по-новому, подарувавши кожному присутньому незабутні емоції та чимало відкриттів!
У другому відділенні на сцені зустрінуться легенда та «сучасний скарб» польського джазу!
Разом із культовим композитором, автором музики до фільму «Вогнем і мечем», віртуозним джазовим скрипалем та володарем десятків найпрестижніших премій та звань Кшесіміром Дембскі виступлять Oleś Brothers – брати-джазмени Марцін та Бартломей Олесь які, створюють повноцінний джаз-бенд із самих лише барабанів та басу, доводячи, що цього абсолютно достатньо для створення приголомшливої музики, сповненої нестримної енергії, нових тенденцій і надзвичайно складних та багатих нюансів.

 1 1

 1 1

У неділю, 22 вересня о 19.00 шалений світ energetic neo-bop глядачам відкриють музиканти Mario Rom's Interzone з Австрії.
Цей разючий колектив на чолі з талановитим трубачем Маріо Ромом наповнює будь-яку сцену такою потужною музичною енергією, що здається, ніби грає не тріо, а квартет або навіть квінтет. Уже більше 7 років Mario Rom's Interzone займають провідне місце у авангарді сучасної джазової сцени не тільки рідної Австрії, але й усього світу. Прямо під час виступів вони щоразу заново створюють власні музичні правила, роблячи кожний концерт неповторним.
Музиканти вільно переходять від хард-бопу до авангарду або фанку, майстерно жонглюючи стилями. Свінг, грув, драйв, різкі зміни темпу й розміру – все це є у музиці Mario Rom’s Interzone.
Їхній девіз: «Все дозволяється!» - тому ці троє грають джаз на 180% і невтомно дивують своїми імпровізаціями, спонтанністю на грані музичних прозрінь, віртуозністю й тонким музичним гумором.
На особисте запрошення вінницького міського голови Сергія Моргунова о 21.00 на концерті-закритті фестивалю відбудеться всесвітня прем’єра «Jazzy Latin Groove B & W» - ексклюзивного проекту світових зірок джазу з Ізраїлю, ПАР та Ямайки, створеного спеціально для VINNYTSIA JAZZFEST-2019!
Зірки першої величини + гарячий latin groove!
Шалена суміш виняткової виконавської майстерності, колориту одразу трьох країн і неймовірної музики - одного з найбільш запальних жанрів джазу з латиноамериканськими ритмами, що базується на кубинській популярній танцювальній музиці, включаючи босса-нову і самбу!
Виступ фантастичного секстету Jazzy Latin Groove B & W на 100 % запам’ятається усім на все життя!
Пориньте у незабутній чорно-білий світ шалених імпровізацій разом із дивовижними співаками Доріт Горен (Ізраїль) і Роєм Янгом (Ямайка), який виступав із самим Реєм Чарльзом і був близьким другом Марвіна Гея та Рінго Старра з The Beatles!
Насолоджуйтесь джазовим драйвом і грою найвищого ґатунку віртуозного саксофоніста Алекса Горена, піаніста Олександра Слуцького, контрабасиста Валерія Ліпеца та південноафриканського барабанщика Гладвіна Машоко!

 1 1

Ексклюзивні проекти фестивалю

VIIІ Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців

У восьмий раз у рамках фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019 пройде Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців, головна мета якого – формування професійного кола виконавців джазової музики в Україні.
Засновник конкурсу – виконком Вінницької міської ради.
Співорганізатор конкурсу – «Центр концертних та фестивальних програм».
Переможці кожної категорії отримають премії-винагороди від міського голови Сергія Моргунова та виконавчого комітету Вінницької міської ради – по 16 тисяч гривень, володар Гран-Прі одержить 20 тисяч гривень. А абсолютно кожен учасник конкурсу отримає запрошення на участь в унікальному музичному коворкінг-проекті «Джазові сніданки».
Учасниками конкурсу можуть стати: інструментальні ансамблі у складі до 4 осіб; вокальні ансамблі у складі до 6 осіб та окремі виконавці.
Вікові категорії: молодша (діти до 15 років) і середня (від 16 до 21 року).
Номінації: вокал (сольний спів, вокальна група), інструментальна музика (соліст в інструментальному супроводі, інструментальна група).
Для участі в конкурсі юним талантам потрібно з 15 серпня до 11 вересня надіслати на електронну пошту оргкомітету Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. заповнену заявку учасника, резюме колективу чи виконавця, відеозаписи двох композицій (джазовий стандарт, вільна композиція).
Під час другого туру (живі прослуховування) учасники будуть виконувати джазовий стандарт з відбіркового туру, одну композицію на власний вибір та народну або національну мелодію у джазовій інтерпретації.
Виступи учасників буде оцінювати професійне журі, що складається з провідних джазових фахівців України та з-за кордону.
Фінальний гала-концерт конкурсу відбудеться 20 вересня у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).

Майстер-класи і коворкінг-зустрічі «ДЖАЗОВІ СНІДАНКИ»
Другий рік поспіль у дні проведення VINNYTSIA JAZZFEST відбудуться «Джазові сніданки».
Це інноваційний культурно-освітній проект «Джазової не-школи» та креативних музичних коворкінг-зустрічей зі світовими зірками джазу.
У неділю, 22 вересня, з 9.00 до 12.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (м. Вінниця, вул. Соборна, 34) на «Джазових сніданках» за філіжанкою кави під час невимушеного спілкування та ексклюзивних майстер-класів усі бажаючі не лише дізнаються практичні рецепти успіху всесвітньовідомих джазменів, а й матимуть унікальну нагоду - помузикувати із ними.
Учасниками «Джазових сніданків-2019» стануть зірки Польщі, Австрії, Ямайки, ПАР та Ізраїлю: Кшесімір Дембскі, Марцін Олесь, Бартломей Олесь, Міхал Кобоєк, Маріо Ром, Алекс Горен, Доріт Горен, Рой Янг, Гладвін Машоко, Олександр Слуцький та Валерій Ліпец.

Інформаційний центр фестивалю розпочне роботу 20 серпня
Інформаційний центр фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019, де можна отримати максимально вичерпну інформацію про всі концерти та події фестивалю, з 20 серпня працюватиме за адресою: вул. Театральна, 15 (1 поверх).
Телефон фестивалю: (0432) 690 – 025.
Як і минулого року, джазомани зможуть придбати мультиквиток, що буде перепусткою на всі концерти фестивалю 21-22 вересня, а також участь у проекті «Джазові сніданки».
Також окремо можна придбати квиток на будь-який із бажаних концертів.
ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! Вартість квитків підлягає динамічному ціноутворенню.
Чим раніше придбаєте квитки, тим нижчою буде ціна!
• 20-23 серпня (до 20:00) діятиме єдина ціна – 230 гривень - на квитки на мюзикл «Бал у Савойї» та фестивальний мультиквиток.
• 23 серпня з 20:00 відбудеться перше подорожчання квитків.
• 13 вересня з 20:00 – друге подорожчання.
Придбати квитки онлайн можна на сайтах www.jazz.vn.ua, bilet.vn.ua та afisha.vn.ua
Також квитки продаються у касах «Афіша Вінниці»: у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), «Універмазі», театрі ім. Садовського (13.00-19.00), Вінницькій обласній філармонії, тур-клубі «Бідняжка», «Вінницькій Вежі».
Офіційний сайт фестивалю www.jazz.vn.ua
Офіційна сторінка фестивалю у Facebook - https://www.facebook.com/vinnytsia.jazzfest

Організатори та партнери

Головний організатор ХХІII міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019 - Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.
Фестиваль проходить за підтримки Валерія Коровія та Сергія Моргунова, Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради.
Партнери:
Управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації
Департамент культури Вінницької міської ради
Центр концертних і фестивальних програм
компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ»
«Афіша Вінниці»
Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва.
Інституції-партнери фестивалю:
Генеральне консульство республіки Польща у Вінниці
Польський інститут у Києві
Австрійський культурний форум у Києві
Спонсори:
агенція music:LX (Люксембург)
POT (Polish Tourism Organisation)
група Barlinek
Генеральний інформаційний партнер – RIA.
Інформаційна підтримка: ТРЦ «Мегамолл».
Гостинно приймають готель «Франція» та готель «Поділля».
Cтиль ведучих фестивалю від Авторського ательє Людмили Квєтної.
Зачіски ведучих від Студії краси IND Beauty.
Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», телеканал «UA: Вінниця», радіо «Місто над Бугом», радіо «Такт», газета «Місто», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал Ukrainian People (США), журнал «Persona TOP», журнал «Свадьба года», «Афіша Вінниці - moemisto.ua», 20minut.ua, vezha.vn.ua, myvin.com.ua, Depo.Вінниця, vinnitsaok.com.ua, vinnytsianews.com, vinnitsa.info, vinbazar.com, i-vin.info, vlasno.info, «На Парижі», «Вінниця – довідник твого міста», vip.vn.ua, likebb.com, Vinnytsia PressPoint.

З питань акредитації
ЗМІ варто звертатись до прес-секретаря фестивалю Валентини Кирильчук, моб.: (096)314-51-55, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.



Завантажити Прес реліз 2019