Прес реліз 2015

19-20 вересня 2015 р.,
м. Вінниця
пл. Театральна, 15
зала ВОДТРК «ВІНТЕРА»

XIX міжнародний фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST - 2015»

                 ПРЕС-РЕЛІЗ

19-20 вересня 2015 року Вінниця знову перетвориться на джазову столицю України. Саме у ці дні пройдуть концерти XІХ-го міжнародного фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST 2015».

   Минулого року, у зв’язку з важкою ситуацією у країні, фестиваль не проводився. Це відбулось вперше з 1996 року, адже в будь-яких ситуаціях, організатори завжди знаходили можливість для знайомства з кращими зразками джазового мистецтва із різних куточків світу. Громадянська позиція організаторів відома – кожна позитивна емоція, яку народжує мистецтво – є сильнішою за справжню зброю, адже допомагає тримати силу духу.

   Нашу позицію підтримують та поділяють більшість активних вінничан – постійних глядачів фестивалю,  і багаторічні партнери, які доклали чимало зусиль для того щоб фестиваль 2015 відбувся. Тому на всіх вінничан і гостей міста чекає феєрверк джазових емоцій і якісної музики.

  Глядачі побачать і почують виступи зірок світової джазової сцени з 9 країн світу. Вінницю представлятиме «золотий» голос нашого краю Оксана Славна. Разом із квартетом «Експромт» вона презентує для слухачів свою нову програму, у якій поєднаються класичні джазові композиції та авторська музика.
Організатори щороку намагаються представити джаз у всьому його розмаїтті напрямків, у виконанні музикантів з багатьох куточків світу. На XІХ-му фестивалі гратимуть джазмени зі Швеції, Естонії, Литви, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Вірменії, США та України.

За традицією, яку було започатковано у 2011 році, обидва фестивальні дні розпочнуться під звуки проекту “Джаз де Парі” на площі Театральній, в якому братимуть участь переможці п’ятого всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців «JUNIOR JAZZ», фінал якого відбудеться напередодні фестивалю. Нові лауреати, молоді джазові виконавці, просто неба додадуть драйву та шаленої енергетики у вуличне життя нашого міста, закликаючи до фестивального розмаїття.


У перший фестивальний день, 19 вересня, на глядачів очікує музичне різномаїття – познайомитесь із скандинавським саксофонним квартетом, естонським джаз-роковим тріо, найкрутішим (і добре знайомим вінничанам) джаз-бендом Литви, акустичним дуетом з Австрії. Завершить перший фестивальний день неймовірні німці з феєрверком джаз-фанку.

Другий день фестивалю, 20 вересня, принесе неймовірні та цікаві творчі новинки. На всіх нас чекають нові зіркові зустрічі. Глядачі зможуть почути вірменську музику у суміші з джазом та world-music від AuthenticLightOrchestra, оригінальний джаз просто з серця Америки та, на завершення – десяток українських красунь, що вміло імпровізують – київський колектив FREEDOM JAZZ.


Довідка про гурт FREEDOM JAZZ: Вони енергійні, яскраві, епатажні! Київський колектив Freedom Jazz – це десять гарних та стильних дівчат, які грають, співають та танцюють у ритмі джазу і поява яких на сцені перетворюється на незабутнє шоу. Ретро-перчинка, світові хіти, надсучасні ритми, свіжі аранжування, блискучі костюми та сяючі посмішки красунь, які встигли підкорити не лише Україну (вони почесні гості низки телепрограм), а й Європу, створюватимуть незабутній настрій вінничанам на фінальному концерті фестивалю. Кожна джазетка з десяти має свій характер, а от краси, таланту та екстравагантності у них порівну. Freedom Jazz – єдиний в Європі джаз-бенд до складу якого входять тільки дівчата: тріо вокалісток, саксофони, бас-гітара, ударні, труба і клавішні. Режисер-постановник, хореограф та продюсер зіркового дівчачого колективу, теж зірка – Олена Коляденко. Ці леді знають, що таке джаз!


Вперше хедлайнерами фесту стають молоді, оригінальні і чарівні зірки з України. Їх виступ на фестивалі став можливим завдяки особистому запрошенню в.о. вінницького міського голови, секретарю Вінницької міської ради Сергія Моргунова, який завжди підкреслює, що українське мистецтво має високий професійний рівень.


Отже, позитивні та незабутні враження від різноманітної програми вінницького джазового фестивалю слухачам та глядачам гарантовано!


Як і в минулих роках, збереглася співпраця з генеральним телевізійним партнером фестивалю – Вінницькою обласною державною телерадіокомпанією «ВІНТЕРА». Всі концерти будуть відзняті та показані в ефірі телеканалу ВДТ в рамках проекту «ДЖАЗОВИЙ ТИЖДЕНЬ», який транслюватиметься кожного дня з 20 по 27 вересня з 22 години 05 хвилин.


Партнером телевізійного проекту традиційно є науково-виробниче підприємство «МУР».
Продовжиться співпраця з авторським ательє Людмили Квєтної, яке підготувало новий одяг та образи ведучих фестивалю – Олени Колеснікової та Світлани Семашко. Минулими роками глядачі фестивалю відмітили, що кожен створений наряд відрізняється вишуканістю і новизною, а кожен новий образ розкриває дизайнера як творчу особистість, і додає фестивалю шарму.


Для зручності глядачів, організаторами, разом з вінницьким науково-виробничим підприємством «Спільна справа», розроблена інтернет система бронювання запрошень на концерти фестивалю. Завдяки цьому глядачі можуть робити замовлення в будь-який зручний для них час доби.


Довідка: Науково-виробниче підприємство «Спільна Справа», засноване науковцями Вінницького національного технічного університету, працює на ринку високих технологій більше десяти років і виконує наукові – технічні розробки в області інформаційних технологій для провідних фірм світу.
В «Спільній Справі » працює більше десяти докторів та кандидатів наук, багато інженерів−програмістів, аспірантів та студентів. Фірма співпрацює з провідними IT- компаніями США, Німеччини,Великобританії та Ізраїлю і з високою якістю виконує розробки комп’ютерних систем в різних областях людської діяльності: фінансова сфера, електронна комерція, соціальні мережі, передавання відеоінформації, програмування для мобільних пристроїв та ін.
Більш докладно: www.sprava.net; тел.0432-531675


Як завжди, організатори в непростий час зуміли не лише зберегти чітку форму проведення і високий міжнародний статус фестивалю, але і дотримались головних принципів проведення «VINNYTSIA JAZZFEST - 2015» - демократичність та загальнодоступність.
З 28-го серпня замовити квитки можна за телефоном 690-025 або самостійно забронювати через електронну систему замовлень на сайті фестивалю www.jazz.vn.ua.


Організатори фестивалю:
Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля;
Вінницька міська Рада
КП Центр концертних та фестивальних програм

Партнери фестивалю:
Посольство Німеччини в Україні,
Посольство Сполучених штатів Америки в Україні,
Посольство Королівства Швеція
Міністерство культури Естонії
Фонд «Естонський культурний капітал»
Інститут культури республіки Литва
Австрійський культурний форум
Баварський Дім в Одесі
Швейцарський фонд «Про Гельвеція»

Генеральний інформаційний партнер – ТРК «ВІНТЕРА» (канал ВДТ)
Генеральний партнер телевізійного проекту «МУР»

Інформаційний партнер – ТРК «ВІТА»
Джазовий стиль ведучих від Людмили Квєтної
ІТ-партнер: ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА»
Інформаційна підтримка: ТЦ «Скай Парк» КП Вінницьке ТТУ та ТРЦ «Мегамол»


Інформаційні партнери:
ITOP.FM
Укрінформ
ВІТА
Телеканал «Вінниччина»
ТРК Еверест

ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛИ: «Моя Вінниця», «Вінниця ОК»,
ГАЗЕТИ: RIA, 20 хвилин, Независимый курьер, Місто, Вінницька газета, Газета по-українськи,
РАДІО: Рокс, М’юзік-радіо, «Місто над Бугом», радіо МЕЛОДІЯ

              Завантажити логотип