ДЖАЗ З ПРИКОЛАМИ
Вперше в Україні прозвучить цікаве тріо, що складається з музикантів Австрії, Болгарії та Франції, та носить назву «Brein‘s Cafe», на честь організатора Георга Брайншміда. Це оновлений проект відомого австрійського джазового контрабасиста, в якому поєднуються його любов до класичної точності гри та нестримна і вільна джазова імпровізація.

Це вперше на Вінницький джазовий фест завітають гості з Південно-Африканської Республіки, країни, яка два роки тому приймала Чемпіонат світу з футболу. Саме на відкритті футбольного свята співала ця рухлива та запальна акапельна четвірка – Soweto Entsha.

Вінниця виконує соло
Другий день джазового фестивалю Vinnytsia Jazzfest – 2012 відкриють вінницькі джазмени, а саме квартет Романа Кульматицького та солістка Оксана Славна. Колектив у такому складі  сформувався у Вінниці зовсім нещодавно, але оскільки у ньому приймають участь лише відомі та талановиті музиканти міста, які паралельно працюють у інших проектах (зокрема у „Він-Бенді” та у гурті „Jazz Atmosfere”) немає сумніву, що їх виступ звучатиме аж ніяк не гірше ніж виступи гостей фесту. Початок цього концерту о 16.00 23 вересня.

Жива історія польського джазу
Легендарний польський джазмен Збігнев Намисловський уже приїздив до Вінниці 10 років тому разом зі своїм гуртом. 22 вересня (початок концерту о 21.00) вінничани знов зустрічатимуть уславленого мультиінструменталіста, невтомного інтерпретатора польського фольклору та одного з батьків-засновників сучасної польської джазової школи.

Паризький джаз

На вінницькому „Парижі” зіграють перший затактовий акорд джазового фестивалю Vinnytsia Jazzfest - 2012. Диригент зробить перший змах паличкою о 16.00 22 вересня даючи початок великому джазовому святу. У проекті „Джаз де Парі” візьмуть участь переможці другого всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців, фінал якого відбудеться напередодні фестивалю.