Знижки 21 % - на концерти «фартового» VINNYTSIA JAZZFEST-2017!

ХХІ міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2017 у Вінниці пройде вже у наступні вихідні!

23-24 вересня у концертній залі Філії НCТУ «Вінницька регіональна дирекція ВІНТЕРА» (вул. Театральна, 15) вінничани та гості міста будуть насолоджуватися музикою 8 найбільш знаних та оригінальних джазових колективів з 9 країн світу!

А оскільки друга додаткова назва цьогорічного фесту – «фартовий» - до 20 вересня глядачі можуть придбати квитки зі знижкою 21 %.

Замовити квитки можна за телефоном: (0432) 690 – 025, придбати онлайн на сайтах www.jazz.vn.ua, http://bilet.vn.ua, а також у головних касах міста – у театрі Садовського, «Магігранді», «Петроцентрі», Вінницькій обласній філармонії та Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А.Тімірязєва, де цього року працює інформаційний центр фестивалю.

Відкриє фестиваль 23 вересня о 17.30 незвичайний і особливий український етно-джаз проект «KoloYolo». Їхня музика – справжня магія, яка нікого не залишає байдужим! У руках цих «чарівників» традиційна українська бандура, зливаючись з потужними ритмами барабанів і заворожливим співом гітари, доводить, що етно і джаз не просто сумісні, а створені один для одного. Найсучасніша інтерпретація українського традиційного інструменту вражає і полонить серця миттєво!

Поки на сцені будуть змінюватись інструменти, глядачі матимуть хвилинку, аби перевести подих перед зустріччю із легендами Литви – Тріо Володимира Тарасова, які заграють у другому відділенні першого концертного блоку.

Культовий радянський барабанщик і справжня глиба сучасного джазу Європи Володимир Тарасов у Вінниці заграє разом з провідними імпровізаторами Литви: саксофоністом Людасом Моцкунасом та басистом Євгеніюсом Каневічюсом. Не зраджуючи головному правилу свого колективу – НІКОЛИ! не домовлятись про те, що гратимуть на концерті – Тріо Володимира Тарасова приголомшить усіх найвищою імпровізацією та фірмовим авторським джазом.

23 вересня о 21.00 зірками вечірнього концертного блоку стануть сучасні джазові експериментатори - джаз-ф’южн Квартет Мішеля Майса із Люксембургу, Франції та Німеччини, а у другому відділенні – неординарний мюнхенський проект DAS HOBOS.

Квартет Мішеля Майса здивує міксом стандартних композицій із звуковими ефектами та електронними технологіями, поєднанням класики із електронікою, панком та металом.

А унікальний німецький проект DAS HOBOS вперше у Вінниці заграє «музику сучасних залізниць та урбаністичних лінощів». Саме так затяті мандрівники визначають свій незвичайний стиль. Раз на рік учасники Тріо DAS HOBOS відправляються ненадовго пожити у старих залізничних вагонах, побродити між коліями і, надихнувшись перестуком коліс, з одного дубля записати черговий альбом на міксі блюзу і фолку.

    - Цьогорічний фестиваль можна назвати парадом професури, адже всі лідери колективів-учасників мають професорські звання у області джазової музики, - відзначає Ірина Френкель. – Зокрема, джаз у Арктичному університеті Норвегії (UiT) та Університеті Агдер викладає найкращий піаніст Норвегії Ян Гуннар Хофф, який своїм сольним концертом відкриє другий день фестивалю.

24 вересня о 17.30 маестро Ян Гуннар Хофф презентує вінничанам класичний скандинавський джаз у всій красі. Кожним доторком до клавіш роялю Ян Гуннар Хофф поєднує у собі мелодійну чуттєвість і спритність Лейла Мейса та Чік Корея, вражаючи першокласним злиттям суміші пристрасної, високоенергетичної та елегантної музики.

У другому відділенні шанувальників якісних джазових стандартів чекає ще один сюрприз – яскравий і потужний авторський класичний джаз від австрійсько-словацького Тріо Йорга Ляйхтфріда. Від Посольства Австрії в Україні Тріо Йорга Ляйхтфріда отримали грант на створення джазових творів спеціально для вінницького джазового фестивалю! Тож готуйтеся до світових прем’єр!

Фінішує фестиваль концертами одразу двох яскравих хедлайнерів, які у Вінниці заграють на особисте запрошення голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та голови Вінницької міської ради Сергія Моргунова

24 вересня о 21.00 у 1-му відділенні шаленим танцювальним настроєм усіх будуть заряджати безбашні парижани – проект BATUNGA & The SUBPRIMES. Класичні труби і саксофони у цьому французькому колективі уживаються із екзотичними банджо і сузафоном, а кожен концерт перетворюється на незабутню подорож по континенту афро-фанку, замішаного з енергійним джаз-роком та істинно новоорлеанською ейфорією мідних духових інструментів. Одразу попереджаємо: всеохоплююча ейфорія буде така, що всидіти на місці вдасться не багатьом!..

А от у другому відділенні фінального блоку цьогорічного фестивалю у глядачів «VINNYTSIA JAZZFEST-2017» буде унікальна можливість почути справжній «чорний» джаз у виконанні кращого піаніста сучасності, культового і легендарного Сайруса Честната! Феєрверк віртуозності і задушевна лірика, госпел і блюз, потужний свінг і вигадливі афро-кубинські ритми – все це пролунає спеціально для вінничан і гостей міста у новій програмі Тріо Сайруса Честната із США!

Головний організатор ХХІ міжнародного джазового фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST-2017» - Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.

Фестиваль проходить за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, Міністерства культури України.

Генеральний телевізійний партнер - Філія НСТУ «Вінницька регіональна дирекція ВІНТЕРА».

Генеральний партнер телевізійної трансляції:  Мережа чудових турагентств «МЕР-КА-БА».

«МЕР-КА-БА» - Куди приводять мрії!

Офіційний кавовий партнер фестивалю - кав’ярня «ЧОРНА КІШКА, БІЛИЙ КІТ».

Співорганізатори: Вінницька обласна філармонія, Центр концертних і фестивальних програм, «Афіша Вінниці», компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Іноземні партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Посольство республіки Німеччина в Україні, Посольство королівства Норвегія в Україні, Посольство республіки Литва в Україні

За підтримки: Баварський дім в Одесі, Гете інститут в Україні,  Литовський культурний інститут в Україні, Австрійський культурний форум, агенція music:LX, University of tromso.

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Джазовий стиль ведучих від Авторського ательє Людмили Квєтної.

Зачіски ведучих від Студії краси «Ind Beauty».

Офіційний перевізник - таксі «Магніт».

Приймає готель «Франція».

Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», газета «33 канал», газета «Місто», «Газета по-українськи», журнал «Свадьба года», журнал «Країна», 20minut.ua, myvin.com.ua, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vezha.vn.ua, vlasno.info, vinnitsa.info, i-vin.info, vinbazar.com, vip.vn.ua, likebb.com, moemisto.ua.