7 концертів за 280 гривень! До 9 вересня квитки на VINNYTSIA JAZZFEST – з рекордними знижками

7 концертів обійдуться 280 гривень.

Традиційно восени Вінниця стає джазовою столицею України: на вінницький джазовий фестиваль глядачі з’їжджаються з різних областей, а артисти приїдуть з дев’яти країн світу. Глядачам обіцяють музику виключно найвищого ґатунку та незабутню атмосферу кожного концерту, яким VINNYTSIA JAZZFEST не зраджує вже 22 роки.

А щоб максимум меломанів могли поринути у неймовірний світ джазу, організатори роблять усе, аби втримати цінову політику квитків у найнижчих межах. Саме зараз і вечора 9 вересня всього за 280 гривень всі бажаючі можуть придбати мультиквиток, що є перепусткою одразу на сім масштабних концертів всесвітньовідомих джазових колективів, які 22-23 вересня на фестивалі презентують свої сольні програми у концертній залі по вулиці Театральна, 15.

До 20.00 неділі на офіційному сайті http://jazz.vn.ua  і в касах міста також доступні квитки зі знижками до 33 %  на ексклюзивну джазову pre-party за участю культового барабанщика Павєла Файта (Чехія) та легендарний мюзикл «Sugar, або В джазі тільки дівчата!», показ якого 21 вересня вперше відбудеться у театрі імені Садовського у Вінниці.

- VINNYTSIA JAZZFEST-2018 на 100 % виправдає своє цьогорічне гасло «вражаючий»! – запевнила продюсерка вінницького джазфесту Ірина Френкель. – Цього року будемо вітати 9 всесвітньовідомих джазових колективів з 9 країн світу: Польщі, Австрії, Люксембургу, Ізраїлю, Литви, Чехії , України і вперше з таких найвіддаленіших країн, як Південна Корея та Нова Зеландія. Відтак, почуємо і екзотичні джазові жанри, і свіжі тенденції сучасної європейської музики. World jazz, сучасний свінгл, синтез народної, джазової музики та ф’южну, яскраве поєднання джазу і електронної діджейської музики, безсмертні джазові стандарти та styles vocal jazz – розмаїття жанрів вразить усіх!

У суботу, 22 вересня, о 17.30 у концертній залі по вул. Театральна, 15 на сцені запалюватиме яскраве свінгл тріо «Kusimanten» (Австрія), у вражаючій творчості якого елементи альпійського і східноєвропейського фольклору зливаються із традиціями камерної музики Старого Світу і нестримною джазовою імпровізацією родом з Америки.

 

Нетрадиційне використання віолончелі й віоли у групі виходить далеко за рамки звичайних результатів.  Музика «Kusimanten»  -  це багатошарове пульсуюче музичне полотно щедро розфарбоване емоціями музикантів. Тут є і загадковість, і екзотика, і строга елегантність, і дружня невимушеність. Кожна композиція колективу прагне вирватися за рамки сталих музичних форм, раз за разом пропонуючи слухачеві свою власну музичну мову.

 

У другому відділенні концерту world jazz’ом, розкішним вокалом, віртуозною гітарою і магією їхнього сплетіння буде вражати Дует Клер Парсонс (Люксембург - Ізраїль). Це міжнародний проект відомої джазової співачки та композитора Клер Парсонс з Люксембургу та одного з кращих джазових гітаристів Ізраїлю й зірки голландської джазової сцени Ерана Хар Евена.

На концертах дует за мить створює дуже інтимну й особливу атмосферу, у якій панує гармонія і безмежна краса: експресія й віртуозність, класичні традиції і сучасні чарівні мелодії – все у неповторній рівновазі.

 

22 вересня о 21.00 красу і безмежжя польського джазу буде презентовано у ексклюзивному проекті «Polish Independent Jazz Night», створеному до 100-річчя вільної музики джазу у Польщі. В рамках проекту виступлять два фантастичні колективи: Квінтет віртуозного піаніста Міхала Мартинюка (Польща – Нова Зеландія) та Квартет одного з найкращих джазових скрипалів Європи Адама Балдиха.

На концертні «Nothing To Prove» зірки джазової сцени Польщі та Нової Зеландії Міхала Мартинюка  глядачів чекає цілісність смаку і стилю, ритму і груву, джазових стандартів і свіжих тенденцій сучасної європейської музики.

 

А під час виступу Квартету майстра-віртуоза Адама Балдиха глядачі розпрощаються зі всіма стереотипами щодо скрипки. Відомий своїми безкомпромісними творчими пошуками, Адам Балдих своєю експресією, незвичайною креативністю й віртуозністю щоразу підтверджує, що він - один з найвидатніших скрипалів світової джазової сцени сучасності. Те, що Адам Балдих робить на сцені - незабутнє шоу, від якого публіка шаленіє з перших секунд.

У своєму новому проекті Adam Baldych Quartet разом з кращими польськими музикантами: Кшиштофом Дисом, Міхалом Баранскі та Давидом Фортуна, Адам Балдих презентує європейську красу, поєднуючи класичну музику та елементи польської народної музики у безперервному контексті художнього вираження.

 

У неділю, 23 вересня о 17.30 у проекті «Литовські тромбони & Лорета Сунгайлене» (Литва) вінничан чекає зустріч з дивовижним секстетом з 6 тромбоністами у складі і знаменитою литовською співачкою-етномузикознавцем Лоретою Сунгайлене.

Чутлива поезія, цікаві мелодії, сучасна джазова гармонія і автентичний стиль, які зливаються з бездоганними музичними інтерпретаціями! Композиції проекту різноманітні за стилістикою і настроєм. Це синтез народної, джазової музики і ф’южну та цікавий сучасний погляд на литовський фольклор.

 

У другому відділенні концерту вперше в Україні виступлять джазові зірки Південної Кореї. У сучасному і запальному проекті HG FunkTronic класичні джазові інструменти: саксофон, труба й ударні - уживаються з бас-гітарою, вокодером і діджейським пультом. HG FunkTronic на чолі з лідером – знаменитим барабанщиком Хонг Гі Кімом – представляють світу танцювальний K-Jazz – яскраве поєднання джазу, електронної музики і хіп-хопу.

Критики й фани називають творчість HG FunkTronic «джазом майбутнього». Харизматичні й готові до креативних експериментів, музиканти HG FunkTronic вражають майстерною грою, запальними ритмами і своєю шаленою енергетикою.

А ексклюзивно на VINNYTSIA JAZZFEST-2018 разом з HG Funktronic виступить знаменитий вокаліст Йонг Ву Кім, справжній майстер традиційного корейського вокалу – м'якого мелодійного розспіву «сорі», що йде своїм коріннями в корейський фольклор. Почути його наживо на концерті в Україні – велика удача.

 

23 вересня о 21.00 на концерті-закритті фестивалю глядачів чекають безсмертні хіти Френка Сінатри у виконанні унікального українського бенду Frankyjaz. Музика у виконанні цього надзвичайного колективу - це неймовірна хвиля емоцій, здатна вмить занурити у атмосферу веселощів, епоху прекрасних дам і джентльменів, витриманих роками елітних напоїв і насолоди композиціями легендарного Сінатри.

За вісім років яскрава команда Frankyjazz зайняла свою нішу у світі класики джазового жанру або ж іншими словами «American Songbook». Під час їхніх виступів навіть пасивні глядачі не стримуються і починають пританцьовувати в такт мелодіям. Вокаліст бенду Віталій Костенко у світі шоу-бізнесу також відомий, як художній керівник та джаз-вокаліст телешоу «Танці з зірками».

 

Інформаційний центр фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 у будні з 10.00 до 18.00 діє у бібліотеці імені Тімірязєва (вул. Соборна, 73). Довідки за телефоном: (0432) 690 – 025.