Барабанщик культових чеських рок-груп дасть джазу у Вінниці

VINNYTSIA JAZZFEST-2018 відкриватиме ексклюзивна джазова pre-party.

Щоб налаштувати всіх вінничан та гостей міста на джазовий лад, організатори ХХІІ міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 напередодні офіційного відкриття вперше проведуть ексклюзивну джазову pre-party.

Героєм вечірки, яка пройде 20 вересня о 20.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 24), стане відомий барабанщик Павєл Файт з Чехії. У своєму яскравому сольному концертному проекті «Drumming Alley» Павєл Файт покаже різні музичні стилі за допомогою барабанів і електроніки.

Як обіцяють організатори, у широкій поліритмічній палітрі гри чеха досвідчені меломани розчують і класику, і етнічні ритми. А чуйний слухач навіть відчує сеанс музичної терапії, густо замішаний на східній філософії і європейській музичній традиції.

 

Свою музичну біографію Павєл Файт розпочав у 80-ті роки минулого сторіччя. На зорі кар'єри як композитор співпрацював з театрами, у 1983-му - гучно заявив про себе як професійний музикант у складі легенди чеського альтернативного року – гурту «Dunaj».

Двома роками пізніше разом з вокалісткою цього колективу Івою Біттовою Павєл Файт створив дует, що досягнув визнання далеко за межами рідної країни: концерти одночасно авангардного й ліричного дуету з успіхом проходили в Європі, США і Японії.

Музикантів помітив легендарний гітарист Фред Фріт, разом з яким вони виступили на одному з фестивалів у Франції і знялися у відомому документальному фільмі «Step Across the Border».

 

У 1990-ті Павел Файт заснував власну рок-гурт «Pluto». Колектив скорив публіку енергійними й доступними для масового слухача піснями, які, проте, завжди балансували на грані авангардів.

Барабанщик завжди залишався відкритим для музичних експериментів: з американськими й угорськими авангардистами у складі проекту «The Danubians», з якутською вокалісткою-шаманом Степанидою Борисовою, а також виконуючи містичну музику Георгія Гурджиєва з німецькою співачкою Уною Кастнер.

 

До 2001 року Павел Файт прийшов до формату сольних експериментів і випустив свій перший соло-альбом «Drumtrek».

Його логічним продовженням став сольний концертний проект «Drumming Alley», який музикант і представить 20 вересня на VINNYTSIA JAZZFEST-2018.

Готуйтесь відкрити для себе несподівані гармонії і невідомі світи звуку барабанів, дивовижного «звукового кола», голосу і синтезаторів.

Квитки на ексклюзивну джазову pre-party коштують 50 гривень.

Придбати квитки можна на сайтах www.jazz.vn.ua, http://bilet.vn.ua, у касах Вінниці у «Магігранді», «Петроцентр», театрі імені Садовського (13.00-19.00) та бібліотеці ім. Тімірязєва (10.00-18.00).

ХХІІ міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2018 проходить за підтримки Валерія Коровія та Сергія Моргунова, Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради. Головний організатор - Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.