Усіх натхненних джазом запрошують до Вінниці на фестиваль

У Вінниці 21 вересня розпочнеться ХХII Міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2018.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомила продюсер фестивалю Ірина Френкель.

"Наш джазовий фестиваль - найстарший в Україні і по-своєму неповторний. Цьогорічне його гасло - "Вражаючий", і воно цілком виправдане, бо ми зберігаємо його традиції і ламаємо стереотип водночас. Підготували різножанрову цікаву програму, яка буде презентована на трьох різних концертних майданчиках, що дасть змогу глядачам ще більше відчути, що музика свободи - джаз - не має жодних обмежень", - повідомила Френкель.

Цьогоріч до Вінниці на джазфест уперше приїдуть джазові зірки зі світовим ім’ям із найвіддаленіших країн - Південної Кореї та Нової Зеландії. До того ж, глядачам запропонують знайомство з екзотичними джазовими жанрами і свіжими тенденціями сучасної європейської музики. Зокрема, пролунають композиції у різних джазових жанрах - World jazz, сучасний свінгл, синтез народної, джазової музики та ф’южну, яскраве поєднання джазу і електронної діджейської музики, а також безсмертні джазові стандарти та styles vocal jazz.

 

Відкриється і закриється фестиваль концертами українських виконавців - постановкою мюзиклу "В джазі тільки дівчата" Національної оперети України та феєричного бенду FRANKYJAZZ із програмою "Tribute to Frank Sinatra".

Окрім того, на фестивалі виступить яскраве свінгл тріо "Kusimanten" (Австрія), а також дует джазової співачки Клер Парсонс і зірки голландської джазової сцени Ерана Хар Евена (Люксембург - Ізраїль).

Після чотирирічної перерви повернеться до Вінниці й польський джаз з ексклюзивним проектом "Polish Independence Jazz Night", створеного до 100-річчя вільної музики джазу у Польщі. У проекті беруть участь два  колективи: квінтет віртуозного піаніста Міхала Мартинюка (Польща - Нова Зеландія) та Квартет найкращого джазового скрипаля Європи Адама Балдиха.

У проекті "Литовські тромбони & Лорета Сунгайлене" (Литва) на гостей фестивалю чекає зустріч із дивовижним секстетом із 6 тромбоністами у складі і знаменитою литовською співачкою-етномузикознавцем Лоретою Сунгайлене.

Порадують незвичним звучанням танцювального K-Jazz корейські зіркові виконавці у запальному проекті HG FunkTronic, де класичні джазові інструменти саксофон, труба й ударні уживаються з бас-гітарою, вокодером і діджейським пультом.

Фестиваль триватиме з 21 по 23 вересня.