Лічені дні до фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST! Повна програма

23-24 вересня Вінниця житиме у ритмі джазу!

Підтримуючи звання осінньої джазової столиці України, цього року ХХІ міжнародний джазовий фестиваль вражатиме легендарними іменами, виступами найвідоміших джаз-бендів світу, новим проектом – «КіноДжаз», величезною кількістю сюрпризів і навіть світовими прем’єрами.

Презентуючи все шалене жанрове розмаїття сучасного джазу, вінницький фестиваль, що є найстарішим в Україні!, не зрадить незмінним традиціям.

Вас чекає музика виключно найвищого ґатунку, професійний живий звук, довершена організація і зірковий склад учасників.

23-24 вересня у концертній залі Філії НCТУ «Вінницька регіональна дирекція ВІНТЕРА» (вул. Театральна, 15) вінничани та гості міста будуть насолоджуватися музикою 8 найбільш знаних та оригінальних джазових колективів з 9 країн світу!

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

До 20 вересня знижки 21 % на квитки на всі концерти фестивалю #VinnytsiaJAZZfest!

Замовляйте квитки за телефоном: (0432) 690 – 025 і купуйте у один клік на сайтах www.jazz.vn.ua та http://bilet.vn.ua.

Інформаційний центр фестивалю працює щодня з 10.00 до 19.00, без вихідних, у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73).

Також квитки продаються у касах міста: ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00), Вінницькій обласній філармонії (13.00-18.30), Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А.Тімірязєва (10.00-19.00).

 

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ VINNYTSIA JAZZFEST-2017

23 ВЕРЕСНЯ (СУБОТА)

17.30

1 відділення - KOLOYOLO (Україна)

Жанр: етно-джаз, worldmusic

Склад: Микола Гончаренко (гітара, вокал), Ольга Гончаренко (бандура, вокал), Андрій Мороз (перкусія).

 

Чарівні звуки бандури, віртуозна гітара, заворожливі ритми перкусії, приголомшливої глибини голос вокалістки Олени Гончаренко… Легка, приємна, таємнича і така особливо-манлива музика «KoloYolo» - це суцільна імпровізація, магія та політ за межі - себе і Всесвіту! Унікальний всеукраїнський музичний проект «KoloYolo» доведе, що етно і джаз – не просто сумісні, а ніби створені один для одного!

 

2 відділення - Тріо ВОЛОДИМИРА ТАРАСОВА (Литва)

Жанр: авторський джаз і суцільна імпровізація!

Склад: Володимир Тарасов (ударні, перкусія), Людас Моцкунас (кларнет, саксофон), Євгеніюс Каневічюс (бас, електроніка).

Віртуозні сюрпризи від джазових світил Європи! Почувши Тріо Володимира Тарасова, ви переконаєтеся, що у світі не існує звуків, які були б непідвладні цим майстрам імпровізацій. Кожний концерт тріо – унікальний! Його учасники НІКОЛИ! не обговорюють програму майбутнього виступу. Такий підхід став непорушним правилом ще під час запису їхнього першого альбому «Intuitus». Готуйтеся до незабутніх сюрпризів від легендарного Володимира Тарасова!

 

21.00

1 відділення - Квартет МІШЕЛЯ МАЙСА (Люксембург, Франція, Німеччина)

Жанр: джаз-ф’южн

Склад: Мішель Майс (барабани), Гендрік Ханріот (фортепіано), Стефан Голдбах (контрабас), Аліса Клейн (тромбон, вокал).

У їхньому стилі свобода та експериментальні імпровізації зустрічаються зі стандартними композиціями та електронними технологіями. Звукові ефекти - фірмова «візитівка» Квартету Мішеля Майса, яка розвивається від концерту до концерту! Музиканти працюють від джазу, народної і класичної музики до електроніки, панку та металу, пропонують безліч стилістичних можливостей, які створюють дуже персональну та унікальну музичну ідентичність Квартету Мішеля Майса.

 

2 відділення - Проект DAS HOBOS (Німеччина)

Жанр: експериментальний джаз, «музика сучасних залізниць та урбаністичних лінощів».

Склад:Лео Хопфінгер (вокал, гітара, губна гармоніка), Том Сімонетті (барабани, електроніка), Френк Нагель (гітара, гітарний синтезатор, бас).

Меланхолійні мелодії цих мюнхенських геніїв одержали високі оцінки критиків у себе на батьківщині. А концерти «дорожніх пісень, що звучать на тлі мрячного нічного пейзажу, як у фільмах Девіда Лінча» збирають повні зали. Натхнення для створення своїх вражаючих джазових експериментів музиканти DAS HOBOS знаходить…у старих залізницях. Власну музику називають «музикою урбаністичних лінощів», а свої чарівні, майже медитативні мелодії визначають як «саундтрек сучасних залізниць».

Таку шалену суміш ви точно не забудете!

 

24 ВЕРЕСНЯ (НЕДІЛЯ)

17.30

1 відділення - ЯН ГУННАР ХОФФ (Норвегія) – рояль

Жанр: класичний скандинавський джаз

Один з найвідоміших музикантів Норвегії, піаніст і композитор Ян ГуннарХофф представить свою сольну авторську програму фортепіанного джазу - ліричного й медитативного, наповненого магічних глибин і мелодійної чуттєвості. Стиль Хоффа формувався на стику академічної класики, прогресивного року, поп-музики і джазу. Його записи вражають широтою музичного мислення. У вас буде унікальна можливість вирватися зі звичної суєти великого міста й поринути у неквапливий музичний світ, який за допомогою 88 рояльних клавіш створить один із найбільш самобутніх музикантів північного королівства Норвегія…

 

 

2 відділення - Тріо ЙОРГА ЛЯЙХТФРІДА (Австрія-Словаччина)

Жанр: авторський класичний джаз

Склад: Йорг Ляйхтфрід (рояль), Штефан «Пішта» Бартус (контрабас), Хуберт Брундлмаєр (ударні)

Ліричний, яскравий, потужний – у творчості цього колективу все, чим збагачується маленька річка, перетворюючись на великий стрімкий потік: чарівність, звучність та інші несподівані прикраси. На концерті глядачі почують авторські п'єси лідера тріо, котрі ніби дзеркало відображають все різноманіття сучасного джазу, а також оригінальні аранжування композицій, які незвично бачити у джазовому контексті. Від Посольства Австрії в Україні Тріо ЙоргаЛяйхтфріда отримали грант на створення джазових творів спеціально для вінницького джазового фестивалю! Тож готуйтеся до світових прем’єр!

 

21.00 - На особисте запрошення Валерія Коровія та Сергія Моргунова

1 відділення - Проект BATUNGA &The SUBPRIMES (Франція)

Жанр: афро-фанк, замішаний з енергійним джаз-роком та істинно новоорлеанською ейфорією.

Склад: Люсьєн Ларкер (сузафон), Жюльєн Рашеді (тромбон), Борис де Лопер (малий барабан), Матьйо Агню (великий барабан), Тібо Мерль (саксофон), Жюльєн Мерсьє (труба), Грегорі Алазай (банджо).

Чаклуючи на усім звичних трубах і саксофонах та екзотичних банджо й сузафоні, безбашні парижани запрошують вас у яскраву подорож по континенту афро-фанку, замішаного з енергійним джаз-роком та істинно новоорлеанською ейфорією мідних духових інструментів! У своїй музиці виконавці передають тонку меланхолію втраченого раю, наповнену спалахами несподіваної радості. Але головне тут – танцювальний настрій! Музична філософія Batunga проста і доступна кожному - незалежно від віку, освіти і рівня доходів! Танцюй, співай і грай прямо зараз, не чекаючи іншого, більш підходящого моменту! Життя б’є ключем тут і зараз!

 

2 відділення - Тріо САЙРУСА ЧЕСТНАТА (США)

Жанр: класичний американський джаз.

Склад:Сайрус Честнат (рояль), Ерік Уілер (контрабас), Кріс Бек (барабани).

Унікальна можливість почути справжній «чорний» джаз у виконанні кращого піаніста сучасності, культового і легендарного СайрусаЧестната! Феєрверк віртуозності і задушевна лірика, госпел і блюз, потужний свінг і вигадливі афро-кубинські ритми – все це пролунає спеціально для вас у новій програмі Тріо СайрусаЧестната! У нестримних ритмах можна буде почути природну міць і простоту раннього свінгу, а також мелодизм і сучасну лірику власних композицій Честната, у яких гострота ритму поєднується з виразністю й чуттєвістю. У Вінниці партнерами СайрусаЧестната стануть бруклінський контрабасист ЕрікУілер і філадельфійський барабанщик Кріс Бек. Не пропустіть зустріч з легендами джазу!

    Головний організатор ХХІ міжнародного джазового фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST-2017» - Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.
    Фестиваль проходить за підтримкиВінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, Міністерства культури України.
    Генеральний телевізійний партнер - Філія НСТУ «Вінницьк арегіональна дирекція ВІНТЕРА».
    Генеральний партнер телевізійної трансляції: Мережа чудових турагентств «МЕР-КА-БА».
    «МЕР-КА-БА» - Куди приводять мрії!
    Офіційний кавовий партнер фестивалю - кав’ярня «ЧОРНА КІШКА, БІЛИЙ КІТ».
    Співорганізатори: Вінницька обласна філармонія, Центр концертних і фестивальних програм, «Афіша Вінниці», компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».
    Іноземні партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Посольство республіки Німеччина в Україні, Посольство королівства Норвегія в Україні, Посольство республіки Литва в Україні
    За підтримки: Баварський дім в Одесі, Гете інститут в Україні, Литовський культурний інститут в Україні, Австрійський культурний форум, агенція music:LX, Universityoftromso.
    Генеральний інформаційний партнер – RIA.
    Джазовий стиль ведучих від Авторського ательє Людмили Квєтної.
    Зачіски ведучих від Студії краси «IndBeauty».
    Офіційний перевізник - таксі «Магніт».
    Приймає готель «Франція».
    Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», газета «33 канал», газета «Місто», «Газета по-українськи», журнал «Свадьба года», журнал «Країна», 20minut.ua, myvin.com.ua, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vezha.vn.ua, vlasno.info, vinnitsa.info, i-vin.info, vinbazar.com, vip.vn.ua, likebb.com, moemisto.ua.