Світовими прем’єрами та джазовою класикою завершився VINNYTSIA JAZZFEST 2017 (відео)

У неділю, 24 вересня, у Вінниці світовими прем’єрами продовжився цьогорічний VINNYTSIA JAZZFEST.

Перший концерт розпочав Ян Гуннар Хофф. Він – один з найвідоміших піаністів та композиторів Норвегії. Вінничанам маестро зробив подарунок – вперше виконав композицію, написану  засновником Одеського джазового фестивалю Юрієм Кузнєцовим, який нещодавно залишив цей світ.

Кожен твір Яна Гуннара Хоффа. – окрема лірична й мелодійна історія. А клавіші рояля, здавалося, натискались не стільки пальцями, як душею і серцем автора.

Полонило вінничан і тріо Йорга Ляйхтфріда (Австрія - Словаччина). До Вінниці музиканти приїхали з абсолютно новою програмою - одну з композицій навіть не встигли, поки що, назвати. Глядачі почули оригінальні аранжування творів, які незвично бачити у джазовому контексті.

Другий концерт відкрив французький проект «BATUNGA & The SUBPRIMES». Музиканти приїхали до Вінниці на особисте запрошення голови ОДА Валерія Коровія та міського голови Вінниці Сергія Моргунова. Виступають виконавці у жанрі афро-фанк із джаз-роком. Окрім традиційних джазових труб і саксофона чарували вінничан звуки екзотичних банджо та сузафона. У залі музиканти створили запальний танцювальний настрій.

Фінальним на фестивалі став виступ культового американського джазового виконавця Сайруса Честната, який відбувся за підтримки Посольства США в Україні.

Його тріо віртуозно експериментувало з класичним американським джазом. Разом з Сайрусом Честнатом підкорили серця вінницьких меломанів бруклінський контрабасист Ерік Уілер та барабанщик Кріс Бек із Філадельфії.   

Оскільки ХХІ VINNYTSIA JAZZFEST був фартовим, дехто з його гостей повернулись додому з приємними подарунками, які серед глядачів-шанувальників кави розіграв партнер фестивалю – вінницька кав’ярня «Чорна кішка Білий кіт». Особливо шанувальники джазу раділи дискам із автографами виконавців.  

Нагадаємо, цьогоріч вперше за історію Вінницького джазового фестивалю, право його відкрити розіграли серед глядачів у залі.

{vtemflybox imagepath=[images/festival-2017/gallery3] source=[gallery]}