Австрійські чарівниці Kusimanten везуть у Вінницю особливий джаз

Що відбувається, коли музикант у пошуках нового виходить за рамки звучання і функції власного інструменту?

Коли музика не підкорюється традиційній класифікації жанрів, стилів, напрямків і тим самим віднаходить свій власний шлях?

Вінничани побачать вже 22 вересня на концерті дивовижної австрійської джазової групи Kusimanten, яка  о 17.30 у концертній залі по вулиці Театральна, 15 виступить на ХХІІ міжнародному «вражаючому» фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2018!

- Готуйтесь до насолоди і здивувань! – інтригують організатори. – Kusimanten – це безперервний експеримент зі звуком, у якому елементи альпійського і східноєвропейського фольклору зливаються із традиціями камерної музики Старого Світу і нестримною джазовою імпровізацією родом з Америки.

 

 

Учасниці групи при першій же зустрічі відчули, що зі спільної роботи може вийти щось цікаве.

У підсумку ми маємо віолончель, віолу і вокал, які нагадують то камерний оркестр, то ф’южн бенд, то swingle sisters.

Австрійські красуні Марі-Терез Хертель (віола), як і ДеєЛінде (віолончель) народилися у маленькому австрійському селі біля Грацу і перші музичні уроки отримали від батьків, відомих виконавців і дослідників австрійської народної музики. Потім була класична консерваторія у Відні і дуже успішний струнний проект Netnakisum, з яким вони об'їздили півсвіту.

 

Третя учасниця групи Тамара Лукашова народилася в Одесі і теж виросла в музичній родині. З 2010 року живучи в Німеччині, Тамара є учасницею й ініціаторкою багатьох інтернаціональних проектів, власником європейських премій і лауреатом престижних конкурсів.

 

Виступи Kusimanten нагадують насичену подорож різноманітними акустичними середовищами. Від класики до камерної музики, від джазу до різноманітного фольклору, від музичної традиції Західної Європи до Східної. Тут і там можна почути трохи фанку і поп-музики. Ця освіжаюча дика суміш настільки прекрасна, що навіть не хочеться братися за визначення жанрів.

Втім, не тільки музична різноманітність задає тон і робить виступ цієї групи вражаючим. Нетрадиційне використання їхніх інструментів виходить далеко за рамки звичайних результатів.

Kusimanten прекрасні у своїй свободі, вони розкішно імпровізують!

І все це щоразу доповнює різноманітний голос Тамари Лукашової, яка і соло, і разом зі своїми колегами, дає кожній пісні дуже індивідуальну, неповторну ноту.

Результатом цієї різноманітності є неймовірно насичений і живий звук, який виражається в безмежних емоційних кольорах, відтінках й інтенсивності.

Не пропустіть незабутній концерт Kusimanten (Австрія) 22 вересня о 17.30 на фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2018!

До вечора 9 вересня вартість квитків на концерт всього 60 гривень!

Поспішайте придбати на сайтах http://jazz.vn.ua та http://bilet.vn.ua , у касах Вінниці у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00) та в інформаційному центрі фестивалю, що діє у бібліотеці ім. Тімірязєва (10.00-18.00).

Головний організатор ХХІI міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 - Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.

Фестиваль проходить за підтримки Валерія Коровія та Сергія Моргунова, Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради.

Співорганізатори: компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ», Управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації, Департамент культури Вінницької міської ради, Центр концертних і фестивальних програм, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва.

Інституції-партнери фестивалю: Міністерство культури, спорту та туризму Республіки Корея, Генеральне консульство республіки Польща у Вінниці, , Австрійський культурний форум, Литовський культурний інститут в Україні, Польський інститут в Києві, Чеський культурний інститут, Фонд Корейський арт-менеджмент сервіс.

Спонсори: група Barlinek, агенція music:LX (Люксембург), Південнокорейські авіалінії, POT (Polish Tourism Organisation).

Партнер: «Афіша Вінниці».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Інформаційна підтримка: ТРЦ «Мегамолл».

Кавові партнери фестивалю: coffee house «Turman», кав’ярня «Чорна кішка, білий кіт».

Гостинно приймають готель «Франція» та готель «Поділля».

Cтиль ведучих фестивалю від Авторського ательє Людмили Квєтної.

Зачіски ведучих від Студії краси IND Beauty.

Медіа-партнери: myvin.com.ua, телеканал UA: Вінниця, телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», радіо «Такт», газета «Культура і життя», газета «Місто», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал «Свадьба года», «Афіша Вінниці - moemisto.ua», 20minut.ua, vezha.vn.ua, Depo.Вінниця, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vinnitsa.info, vinbazar.com, i-vin.info, vlasno.info, «На Парижі», vip.vn.ua, likebb.com, Vinnytsia PressPoint, ilikenews.com.ua.